Home » Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

Tko smo

La dental Dental Studio sa sjedištem u Ul. Vladka Mačeka 21, 43000, Bjelovar, upisano u sudski registar Trgovačkog suda pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 010105949, osobni identifikacijski broj (OIB): 23575225401 (u daljnjem tekstu: „La dental“) vodi osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Internet stranica www.ladental.hr.

La dental stoga prikupljaju najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koriste isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način, La dental ne dijele podatke s trećim stranama bez da su Vas o tome informirali i zatražili Vaš pristanak. La dental uvijek nastoje Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što je to zahtijevao neki ugovor ili primjenjivi zakon.

Koje podatke prikupljamo

La dental prikuplja različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupe od Vas, (b) podatke koje prikupe o Vašem korištenju usluga La dental, te (c) podatke koje prikupe od trećih osoba.

La dental prikupljaju podatke o Vašem korištenju Internet stranicama www.ladental.hr, odnosno o načinu kako i za što se iste stranice koriste. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica www.ladental.hr i kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge, te kako bismo mogli postupati sukladno našim pravim obvezama i u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i ustrajnim poboljšanjem usluga koje Vam pružamo.

Internet stranice www.ladental.hr koriste tzv. kolačiće. Pojedinosti o kolačićima, načinu njihova korištenja, pohranjivanja i blokiranja nalaze se na poveznici https://www.ladental.hr/Upotreba-kolacica

Nadalje, La dental mogu prikupiti podatke o vašoj geo-lokaciji. Takvi podaci mogu postati dostupni prilikom vašeg pretraživanja i korištenja Internet stranicama www.ladental.hr na temelju IP adrese ili GPS podataka o Vašem uređaju. Takvi podaci koriste se radi unaprjeđenja naših usluga te osiguranja kvalitete usluga koju pružamo Vama. La dental ističu kako vaši uređaji imaju opciju isključenja ili ograničenja davanja podataka o Vašoj lokaciji, a kojim opcijama se možete slobodno koristiti.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila o korištenju kolačića.

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka:

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje La dental dental studija radi postavljanja upita i rezervacije termina tretmana u sklopu usluga koje La dental pružaju. U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako biste mogli koristiti se takvim uslugama te kako bi s druge strane La dental mogli postupiti po Vašem zahtjevu. U takvoj situaciji, Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih La dental ne mogu postupiti po Vašem zahtjevu te će Vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od Vas se može tražiti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl.

U određenim situacijama, La dental prikupljaju podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Primjerice, La dental kako bi Vam mogli pružati kvalitetne usluge prilagođene Vašim željama i interesima koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje Vaših aktivnosti na ovoj Internet stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu Vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima Vašeg pretraživanja bile prilagođene Vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje Vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju Vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje Vam pružaju La dental – Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu vašeg uređaja. La dental i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji prilagođeni Vašim potrebama i interesima.

Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećih linkova:

https://web.facebook.com/business/help/952192354843755?_rdc=1&_rdr

https://web.facebook.com/policy.php?_rdc=1&_rdr

Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da La dental dental studio i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja, Pixelu i podacima.

Zašto prikupljamo podatke i koji su podatci dostupni

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

  • za Vaše korištenje usluga;
  • za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva;
  • kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici;
  • za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;
  • radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam se pružaju;
  • za procjenu i analizu aktivnosti na ovoj Internet stranici, našeg tržišta, korisnika, proizvoda i usluga;
  • radi komunikacije s Vama;
  • radi analize načina na koji osobe (uključujući i Vas) koje upotrebljavaju naše usluge i sadržaje da bismo ih poboljšali i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika;
  • u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka. U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava.

Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s La dental dentalnim studiom i koji su sastavni dio poslovanja La dental, moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje La dental pruža.

Primjer takvih poslovnih partnera su proizvođači uređaja koje La dental koristi u operativnim zahvatima, pri čemu je bitno istaknuti kako se La dental koristi uslugama vrhunskih i high-end proizvođača zdravstvenih i dijagnostičkih uređaja. Ponavljamo, Vaša sigurnost nam je uvijek na prvom mjestu. Moguće je i da ćemo objaviti vaše podatke poslovnim partnerima koji pružaju usluge u naše ime, kao što su tvrtke koje nam pomažu pri naplati ili koje šalju e-poštu u naše ime. Ti subjekti ograničeni su u svojoj mogućnosti upotrebe vaših podataka u svrhe koje nadilaze pružanje usluge nama.

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke (kao što je nalog za pretraživanje ili drugi sudski nalog);
kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge i
kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i samog La dental dentalnog studija
U određenim situacijama, La dental Vaše podatke može prenositi izvan RH radi daljnje obrade. Imajte na umu da zakoni o zaštiti podataka i drugi zakoni zemalja u koje bi vaši podaci mogli biti preneseni neće možda biti tako sveobuhvatni kao oni u vašoj zemlji. Takva obrada vrši se isključivo za potrebe La dental te se uvijek nastoje poduzeti sve razumne mjere kako bi sve treće neovlaštene osobe u cijelosti bile lišene pristupa takvoj obradi i rezultatima obrade. Primjerice, moguće je da će podaci o Vama biti prenesene u CRM baze.

Za prijenose koji nadilaze legitimne interese La dental i koji po svojoj naravi ne spadaju pod redovite prijenose i koji nisu nužni kako bi La dental osigurali sigurnost i visoku razinu pružanja usluga, bit će zatražen Vaš pristanak.

La dental koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurao svoju usklađenost s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU.

Međutim, La dental mora istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu. La dental osobito ne mogu utjecati na manjkavosti usluga koje pružaju treće osobe a koje su nužne radi postojanja ove Internet stranice. Nedopušteni napadi na ovu stranicu i na La dental uvijek su mogući, a La dental razumno nastoji umanjiti sve rizike koji mogu nastati.

U svakom slučaju, La dental će ustrajati u nastojanjima da svoj sustav zaštite osobnih podataka učini što je moguće sigurnijim.

Ostalo

Ako Vam unatoč sadržaju ove izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka pojedine stvari i dalje nisu jasne, odnosno ako smatrate da Vam pojedini detalji nisu dovoljno objašnjeni, slobodno se sa svojim razumnim upitima obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka. Isti će, sukladno objektivnim mogućnostima nastojati odgovoriti na sve razumne upite te u suradnji s našim tehničkim službama uvijek nastojati dati Vam sve razumno dostupne informacije kako bi se osigurala Vaša informiranost.

Prema primjenjivim zakonima, dužni smo Vas informirati kako imate pravo podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, kako La dentalu tako i hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Na Vaše traženje, La dental će Vam dati obavijesti o tome na koji način se obrađuju osobni podaci. Ukoliko su osobni podaci netočni, na Vaš zahtjev će se isti ispraviti. U tom slučaju, kao i u drugim slučajevima predviđenim primjenjivim propisima, možete tražiti ograničenje obrade. Isto tako, imate pravo tražiti i prijenos Vaših podataka drugom voditelju obrade.

Sve Vaše upite, naš službenik za obradu osobnih podataka će ispitati te na iste nastojati ako je moguće, odgovoriti u roku od 30 dana, pod uvjetom pravne osnovanosti Vašeg zahtjeva. Dinamika odgovora ovisi o naravi Vašeg upita te općenito o količini i naravi drugih eventualnih upita. U slučaju nerazumnih, pretjerano detaljnih, učestalo ponavljanih i na drugi način neopravdano teških upita, La dental pristoji pravo naplatiti Vam razumnu naknadu za davanje odgovora na Vaš upit. U najiznimnijim situacijama, La dental će odbiti odgovoriti na Vaš upit.

Službenik za obradu osobnih podataka se može kontaktirati preko email adrese: dpo@ladental.hr.