Manifestacije

Vinodar- festival vina

Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada Daruvara i njegovih vinara i vinogradara, koja se permanentno odvija od 1999. godine, koja ukupno traje tjedan dana.

Tijekom početka tjedan, već tradicionalno se održavaju stručna predavanja za vlasnike smještajnih objekata i sve zainteresirane koji žele saznati Kakav je turist astroturist, zatim stručno predavanje za vinare kao i edukativna kušaonica “Moje vino je najbolje” na koju domaći proizvođači vina nose svoje uzorke, a priznati enolozi ocjenjuju njihovo vino, zatim izložba fotografija sudionika fotoradionice „Svijet u bojama“ koja je održana u tjednu prije Vinodara. Također i ove godine Likovna grupa DA u suradnji s Gradom organizira već tradicionalnu i prekrasnu Likovnu koloniju Wine&Art ispred Dvorca Janković.

Bjelovar i okolica su oduvijek bili poznati po manifestacijama. Bilo to rock koncerti, kulturna okupljanja, ili kazališne predstave, Bjelovar i okolica nude manifestacije koje će vam oduzeti dah.

Rockabilly festival u Daruvaru – Nostalgija na najjače

Početkom  srpnja  Daruvar postaje Rockabilly centar svijeta. Na dva dana vraćamo se u zlatnu glazbenu prošlost i budimo sjećanja, plešemo s rock&roll plesačima, gledamo i divimo se uglancanim oldtimerima, slušamo DJ-e i bendove uživo.

Daruvarski Dani piva prepoznatljivi su kao najveće okupljanje hrvatskih craft pivara na jednom mjestu i svake godine sredinom svibnja privlače sve veći broj ljubitelja piva i poznavatelja pivske kulture u ovaj grad, koji ponosno nosi titulu jednog od najljepših malih gradova Hrvatske.

Terezijana

Terezijana je turistička manifestacija u gradu Bjelovaru, koja se svake godine održava drugog vikenda u mjesecu lipnju.

Nastala je u spomen na austrijsku caricu Mariju Tereziju, koja je utemeljila Bjelovar 1756. godine. Prva Terezijana održala se 1996. godine i od tada se redovito održava svake godine u središtu Bjelovara na Trgu Eugena Kvaternika i drugim gradskim ulicama. Terezijana počinje dolaskom kočije Marije Terezije i prigodnim uvodnim programom.