Gastronomija – vino i pivo

Gastronomska ponuda

Raznolikost gastro i eno ponude zasigurno je jedan od najvećih aduta koji posjeduje daruvarski kraj. Za potpuni doživljaj prepustite se trpezi multikulturalnog kraja, specifičnih tradicija, mjestu trajnog doticaja, razmjena, prožimanja i transformacija kulture življenja.

Little Italy Pub

S. Radića 49a, DARUVAR
Tel.: +385 43 637 913

Restoran Terasa

Julijev park 1, DARUVAR
Tel.: +385 43 331 705
Email: terasa1@daruvarske-toplice.hr
Web: www.daruvarske-toplice.hr

Zeppelin Pub

Matice Hrvatske 6, BJELOVAR
Pivnica industrijskog stila

U sklopu Zeppelin Craft Brewery pivovare otvoreno je  zabavno mjesto gdje možete uživati u domaćem  pivu, slušati odličnu muziku  uz vrhunsku hranu. Koristie pažljivo odabrane namirnice iz lokalnih OPG-ova i sve je temeljeno na BIO uzgoju.

Daruvarska Pivovara

Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola ovoga grada i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića i pošto od svojega osnutka pa do danas djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Kako se od svoga osnutka nalazi na istom mjestu Daruvarska pivovara je najstarija Hrvatska pivovara i jedina pivovara izvan Češke republike koja proizvodi pivo prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji što je čini jedinstvenom na ovim prostorima.

Suvenirnica Pivovare Daruvar

Radno vrijeme: 08:00-16:00h, uz prethodnu najavu:

Prodaja: 043/631-106
Info pult: 043/631-100
E-mail: info@pivovara-daruvar.hr
Suveniri: pivo, majice i čaše

Kontakt:

Biogal d.o.o.
Donji Daruvar, Milke Trnine 20
43500 Daruvar
Tel: 043 / 334 222
E-pošta: biogal@bj.t-com.hr

Vina: graševina, sauvignon, rajnski rizling, chardonnay, predikatna vina.

Kapacitet: 40 gostiju

Balada o siru i vinu

Šetnjom kroz dvorski perivoj grada Daruvara, doći ćete do baroknog dvorca grofa Jankovića u čijem se podrumu i danas njeguju vrhunska vina, a kada ih sljubimo sa sirevima doživjeti će te nezaboravni hedonizam u ždralovom gradu.

Ma što drugi govorili – dobroga nikada previše.

A ovdje govorimo: o melodiji, o harmoniji, o baladi, o okusima i mirisima koji se isprepliću i kreiraju savršenstvo. Jedinstven spoj – blaženstvo.

Ovdje se suho, slatko, slano, oporo, trpko, mirisno i medeno, miješaju i stvaraju prirodnu magiju.

Ovdje se stapaju, duboko crvene, rustikalno smeđe, zlatno žute i sve boje i nijanse koje sirevi i vina daruvarskog kraja mogu ponuditi svim istinskim zaljubljenicima u ljepotu življenja – „Joie de vivre“

Vinarija Daruvar

Dodatna ponuda:

Ostaci iz rimskog arhiva, arhiva vina, muzej vinske opreme, prodaja suvenira Vina Vinarije Daruvar Badela 1862 d.d. dolaze iz “zlatnog podruma” dvorca Janković, kojeg je gradio grof Janković od 1771. do 1777. Tu je idealan prostor za dozrijevanje vrhunskih i kvalitetnih vina, ali i reprezentativna kušaonica i vinoteka. Zanimljivo je da su zidovi podruma ukopani nekoliko metara u zemlju stoga je temperatura i ljeti i zimi ujednačena i kreće se između 10 i 14 °C.

Mnoga priznanja i medalje koje su osvojila vina Vinarije Daruvar na prestižnim svjetskim ocjenjivanjima posljednjih godina, svrstavaju ovu vinariju u “zlatnu vinariju”. U ovim baroknim prostorima možete kušati vina grofovskog podrijetla uz stručno vodstvo enologa.

Kontakt:

Ivana Gundulića 1, Daruvar
Tel: +385 43 331 943
Fax: +385 43 331 997
Mob: +385 98 208 378   
Web: www.badel1862.hr