Akupunkutra kao estetski tretman

Svi smo upoznati s principom estetskih tretmana i sa promjenama i samopouzdanjem koje oni nose. Dermalni fileri i botoks su postali iznimno popularni proteklih godina, i uvriježila se njihova upotreba kroz postupke koji su brzi i nose minimalnu bol. Ipak, postoji i prirodna alternativa koja pomaže ublažiti znakove starenja, a ujedno i neke druge zdravstvene tegobe.

Naime, radi se o akupunkturi. Poznato je kako je ovaj stoljećima star medicinski postupak provjeren i nosi brojne zdravstvene pogodnosti. Međutim, novija svrha primjene je i kozmetički tretman.

Starenjem se sinteza kolagena u tijelu usporava, što dovodi do stvaranja bora. Tretmanom kozmetičke akupunkture postavljaju se igle u lice, ali i na još nekoliko točaka na tijelu, čime se događa takozvana mikrotrauma u vašoj koži. Ona šalje signal mozgu da stimulira stvaranje kolagena u tom području i potakne cijeljenje. Mikrotrauma ujedno potiče veću prokrvljenost tog područja i ubrzava cijeljenje što daje vašoj koži sjaj. Sve to doprinosi boljoj elastičnosti kože, održavanju njenog tonusa, a pomaže i cijeljenju akni i manjoj vidljivosti ožiljaka.

Po tretmanu se koristi 15-ak do 20 iglica tankih poput vlasi kose i najkraćih dostupnih kako bi područje lica ostalo netaknuto. Prije tretmana lice se dezinficira kako bi spriječili nastanak infekcije. Na tretman se dolazi bez šminke, a poslije tretmana učinim masažu antibiotskom kremom sa rolerom kamena žada. Neke od mogućih komplikacija nakon tretmana su jedino mogući nastanak manjeg hematoma kod uboda, jer je lice izuzetno prokrvljeno i to se događa rijetko. Izvođenje tretmana se stoga ne preporučuje prije nekog vama važnog događaja.

Sa kozmetičkom akupunkturom važno je krenuti u kasnim dvadesetim i ranim ili kasnim tridesetim godinama kada primjećujete stvaranje prvih bora dekoltea, vrata i lica. Međutim, uz tretman lica ujedno akupunkturom drugih dijelova tijela djelujete i na ostale organske sustave i time osim tretmana lica povećavate svoje opće zdravlje, što je dodatan bonus.

Na pitanje može li se onda akupunktura doista smatrati alternativom botoksu, odgovaraju i da i ne. Naime, kozmetička akupunktura neće spriječiti pokrete vašeg lica. To će učiniti botoks tako što će privremeno i djelomično paralizirati pokrete mišića. Za brze rezultate tu je botoks, ali želite li dugoročno ulagati u svoje zdravlje kozmetička akupunktura može biti izvrsna i prirodna alternativa botoksu.