AKUPUNKTURA u Studiju LADENTAL – Iglice čudotvornih moći!

Suvremena medicinska praksa prestaje biti rigidna kao u pojedinim proteklim razdobljima. Osluškuje potrebe pacijenata i kao takva sklona je istraživanju i kombiniranju pristupa. Tako proteklih godina sve više raste korištenje akupunkture u medicinskoj praksi. Akupunktura se sve više implementira u svakodnevne postupke, i njena popularnost među pacijentima raste.

Radi se o jednostavnoj, sigurnoj, učinkovitoj, znanstveno dokazanoj i ekonomičnoj metodi liječenja, koja se zapravo već stoljećima prakticira u tretiranju čitavog niza bolesti. Svoje smjernice i preporuke za istu dala je i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Akupunktura dopunjuje dijagnostičke i terapijske vrijednosti takozvane službene zapadne medicine, i nadopunjava ih u točno dokazanim i propisanim indikacijskim područjima.

Akupunktura, kao što je poznato, potječe iz Kine. Tradicionalnu kinesku medicinu, kao jednu od najstarijih medicinskih sustava koji se još uvijek primjenjuje, zanimao je način funkcioniranja živog organizma. Kineski liječnici počeli su ubadati metalne iglice u tijelo s ciljem ublažavanja boli. Njena primjena započela je 2500. godina prije Krista. Ono što je bilo nepoznato tada pokazala su suvremena istraživanja. Naime, novija istraživanja znanstvenika pokazuju da se stimulacijom akupunkturnih točaka izazivaju odgovori u točno određenim dijelovima mozga. Smatra se kako akupunkturne točke potiču otpuštanje kemijskih tvari iz središnjeg živčanog sustava u mišiće, leđnu moždinu i različita područja mozga. Niz istraživanja u SAD-u je pokazalo da su tipični problemi za koje osobe koriste usluge alternativne medicine: bolovi u leđima, anksioznost, glavobolja, nesanica, depresija, artritis i alergije.

Dr. Danijela Hajdinjak Prihić iz Studija Ladental ima višegodišnje iskustvo u liječenju boli, osobito lumbosakralnog područja kralježnice, ramena i neuralgije trigeminusa. Radila je i tretmane pareze facijalisa, alergije i astme, ali i kozmetičke akupunkture kojom se stimulira nastanak vlastitog kolagena. Najčešći razlozi traženja pomoći su ipak ovisnosti poput pušenja ili prejedanja, gdje akupunktura može biti od izuzetne pomoći. Ipak, napominje kako je to moguće isključivo uz odluku o promjeni dosadašnjeg načina života.

Pročitajte povezane članke:

Akupunktura - metoda liječenja

Danas se akupunktura sve više implementira u svakodnevnu medicinsku praksu te velikom brzinom raste i njena popularnost među pacijentima. Prema definiciji Svjetske...
Saznaj više

Akupunkutra kao estetski tretman

Svi smo upoznati s principom estetskih tretmana i sa promjenama i samopouzdanjem koje oni nose. Dermalni fileri i botoks su postali iznimno popularni proteklih godina, i...
Saznaj više